Pazartesi

7.sınıf aydın yayınları matematik çalışma kitabı sayfa 60 ile sayfa 90 arasındaki tüm sayfaların cevapları

7.sınıf aydın yayınları matematik çalışma kitabı sayfa 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90 cevapları

GERİ       DEVAMI
























































 
Erzurum ve Sivas kongrelerine daya­narak Türk devletinin millî sınırları belirlenmiştir. Halkın oyları ile ana vatana katılan üç sancakta (Elvlye-i Selase: Kars, Ardahan, Batum) gerekirse halkın oyuna başvurul­malıdır. Bu şehirlerde kesin olarak Türk nü füsunun üstün olduğu belirtilmiştir.
 Türkiye ile yapılacak barışa bırakılan Batı Trakya'nın hukuki durumunun tespiti de halkın tam bir özgürlükle vereceği kararlara uygun olmalıdır. 2. ve 3. maddeler Mebuslar Mecli­sinin sorunların çözümünde ulusal iradenin esas alınmasından yana ol­duğunu gösterir.
 Hilafet merkezi ve Osmanlı Devleti'nin baş­kenti olan İstanbul ile Marmara Denizi'nin güvenliği her türlü tehlikeden korunmalıdır, istanbul ve Çanakkale boğazlarının dünya ticaret ve ulaşımına açılması konusunda bi­zimle diğer ilgili devletlerin birlikte vereceği kararlar geçerlidir.
Azınlıkların hakları, komşu memleketlerde­ki Müslümanlara verilen haklar kadar ola­cak ve tarafımızca sağlanacaktır. Türkiye'deki azınlıklara verilebilecek hakların ölçüsü belirtilmiştir.
 Komşu memleketlerde kalan Müslü­man halkın hakları korunmaya çalı­şılmıştır.
 Millî ve iktisadi gelişmemizi sağlamak ama­cıyla siyasi, adli ve mali gelişmemize engel olan sınırlamaların kaldırılması gerekir. Hissemize düşecek borçların ödenmesi de bu esasa aykırı olmayacaktır Türkiye'nin gelişmesi ve güçlenmesini engelleyen faktörler ortadan kaldı­rılmaya çalışılmıştır.
 Amerikalı General Harbourd'un raporunda hangi konulara yer verilmiştir?
Ermeniler konusunda ileri sürülen iddiaların doğru olmadığı belirtilmiştir.
Milliyetçilerin Anadolu'yu savunma konu­sunda kararlı olduğu, bu yüzden de manda yönetimi kurabilmek için 400 - 450 bin ki­şilik bir orduya ihtiyaç olduğu belirtilmiştir.
Anadolu'nun kaynak yönüyle fakir olduğu, mandanın kabulü hâlinde Türkiye'nin ABD için ekonomik yük olacağı belirtilmiştir
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder