Çarşamba

7.SINIF ÇALIŞMA KİTABI CEVAPLARI

Aşağıda verilen cevaplar yaptığınız ödevlerin kontrolü için verilmiştir. Cevaplardan faydalanırken bu davranışta olmanız sizin menfaatiniz için daha iyidir. Cevapların doğruluğu kesin değildir. Eğitim hayatınızda başarılar..






“FEN - TEKNOLOJİ - TOPLUM - ÇEVRE” KAZANIMLARI

1. Teknolojik ürünlerin, çoğu zaman bütünü oluşturan parçalardan oluştuğunu ve bu parçaların zaman içinde dış etkenlerle veya birbirleriyle etkileşimleri sonucu aşındığını veya tahribata uğradığını fark eder.

1. Bilim ile uğraşanların tek tip insanlar olmadığını anlar.

2. Kadınların ve erkeklerin kuramsal ve uygulamalı fen bilimlerini meslek olarak seçip alanlarında yükselebildiklerini anlar.

3. Bilimsel iş görmenin unsurlarını (bazen yalnız ve bazen birlikte çalışmak, meslektaşlarla sürekli iletişim içinde bulunmak) anlar.

4. Farklı tarihsel ve kültürel geçmişleri olan insan topluluklarının bilimsel düşüncelerin gelişimine yaptıkları katkıları örneklerle açıklar.

5. Kendi alanlarında dünya çapında üne sahip Türk bilim insanlarına ve bu kişilerin bilime katkılarına örnekler verir.

6. Bilimsel araştırmalarda kullanılan, bilimsel araştırmaları ilerleten, destekleyen veya mümkün kılan teknolojilere örnek verir.

7. Bilimdeki gelişmelerin, teknolojinin gelişmesine ve bu alanda yeni icatlar ile uygulamalar yapılmasına yol açtığına örnekler verir.

8. Atıkların (ev ve sanayi atıkları ile tıbbi ve kurumsal atıklar vb.) çevreye verebileceği zararları önlemek için uygun bir şekilde geri dönüştürülmesi veya imha edilmesi gerektiğini, teknolojik sistemlerin oluşturduğu atıkların (kimyasallar, plastikler, metaller vb.) yönetiminin önemli bir toplumsal sorun olduğunu anlar.

9. Teknolojik ürün ve sistemleri kullanarak doğal kaynaklar ile canlıların ve habitatların yaşam alanlarının nasıl korunabileceğini ve çeşitli ürün ve sistemlerin kullanımından kaynaklanan zararlı atıkların nasıl azaltılabileceğini açıklar.

10. Modern teknolojik sistemlerle küresel çevre problemleri arasındaki bağlantıları belirler ve çevre problemlerini çözmek için önerilerde bulunur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder